Een abstract schilderij laten maken.

De kracht van een abstract schilderij is dat het een bepaalde sfeer oproept en iedereen vrij laat om een eigen betekenis aan de voorstelling te geven. Soms ‘val’ je op een abstract schilderij en ga je in huis opzoek naar een goede plek om het op te hangen. Andersom gebeurt vaker: je hebt een ruimte met een specifiek doel en wil daar graag de juiste sfeer in brengen. De eerste stap is in dat geval om (met elkaar) te bedenken welke sfeer het vertrek moet uitstralen, een stiltecentrum vraagt nu eenmaal om een andere atmosfeer dan een huiskamer of een vergaderzaal. Daarnaast is het formaat van de ruimte van belang, de maat van de beschikbare muren en de lichtinval.

Een kunstwerk op maat

Het voordeel van het laten maken van een abstract schilderij is dat je alles vooraf kunt bespreken. Een goede omschrijving van de afmeting, de lichtval en het doel van de ruimte is daarbij van belang. Als je nog geen idee hebt over de kleuren dan kun je tijdens het voorgesprek misschien wel zeggen ’de kleuren van het strand’ of ’warme kleuren'. Indien mogelijk laat ik het voorgesprek graag plaats vinden in de ruimte waarvoor het schilderij bedoelt is omdat ik dan gerichter kan meedenken. Tijdens de werkperiode nodig ik je uit om te komen kijken in het atelier. Je mag dan opmerkingen maken en misschien stel ik nog wat vragen. Op deze manier krijg je een ‘kunstwerk op maat’, waarin rekening is gehouden met alle eisen waaraan het werkstuk moet voldoen.

Diverse technieken

Via de homepage krijg je een goede indruk van de verschillende technieken waarin ik abstract werk maak. Je kunt kiezen uit olieverf op doek, acrylverf op doek, collage of mixed media op doek.
In die laatste categorie valt ook 'Synthese'. Dit werk ontstaat vanuit een digitale collage die zwart/wit geprint wordt op doek en daarna beschilderd. Als ik dit werk in opdracht maak gebruik ik voor de digitale collage ondermeer foto's die door de opdrachtgever worden aangeleverd of foto's die ik speciaal voor de opdracht gemaakt heb.

Lees meer:

In opdracht gemaakt schilderij van abstract landschap waarin de kleur groen van de bank die er onder moet staan verwerkt is.

Abstract in opdracht. Mixed media op doek. 70x145 cm.
De opdrachtgevers bepaalden het formaat en de belangrijkste kleuren, ik kreeg zelfs een staaltje van de bekleding van de groene bank waar het schilderij boven kwam te hangen. Ze lieten me vrij in de uitvoering maar wilden graag de sfeer van de abstracte landschappen van mijn Boekobjecten.

schilderij abstract familieportret naar aanleiding van een oude zwart-wit foto van vader, moeder en drie kinderen.

Abstract Familieportret. Olieverf op doek, 80x90 cm.
Geschilderd n.a.v. een oud zwart/wit fotootje van een familie-uitje met vader, moeder en 3 kinderen.
De opdrachtgeefster wilde een abstracte weergave van de personen en bepaalde ook de voornaamste kleuren.

Digitale collage van structuren van verschillende schelpen.

Seashell rhythms. Digitale collage op doek, 90x120 cm. In opdracht gemaakt naar aanleiding van fotoos van een schelpenverzameling.