Nieuws

2020

Met het kunstproject “Cyclus: portretten van kinderen”

wil ik aandacht vestigen op de wachtlijsten in de jeugdzorg.

De titel Cyclus

verwijst naar de vicieuze cirkel waarin veel gezinnen zich bevinden. Volwassenen die in hun kindertijd werden verwaarloosd, misbruikt, gepest, gehersenspoeld, bedreigd, geminacht enzovoort en daar onvoldoende voor werden opgevangen, worstelen nu vaak met verslaving, slapeloosheid, angsten, woedeaanvallen, depressie of onverschilligheid. Kinderen die in hun nabijheid opgroeien lijden daar dikwijls onder en komen daardoor later, zonder goede opvang, vaak in dezelfde worsteling terecht.

Kinderen die om wat voor reden dan ook dringend deskundige hulp nodig hebben op een wachtlijst zetten is barbaars. Ik pleit voor herziening van een systeem dat het gebrek aan afdoende financiële middelen voor jeugdzorg en welzijnswerkers in stand houdt.

Vorm van het project.

De portretten van de kinderen (olieverf op doek, 30 x 24 cm.) worden getoond in de vorm van een galerij. Uiterlijk zijn het gewone kinderen die je aankijken, maar niemand lacht schattig. De geportretteerde kinderen zijn gebaseerd op foto’s van slachtoffers van een vorm van geweld en staan symbool voor alle kinderen die opgroeien binnen een bedreigende sfeer.

Van ieder kind is alleen het gezicht te zien. Met deze uniformiteit wil ik een eenheid creëren die de rust biedt om ondanks de hoeveelheid iedere afzonderlijke geportretteerde tot zijn/haar recht te laten komen en de persoonlijkheid te laten spreken.

Op de pagina Cyclus laat ik de recentste portretten voor dit project zien en vertel ik t.z.t. waar en wanneer de galerij medio 2020 te zien is.Foto restauratie

Sinds 2018 bied ik een nieuwe dienst aan: het restaureren of veranderen van foto's.

Informatie en voorbeelden vind je op deze website bij Foto Restauratie.24 september 2016

Wereldpremière van 'Een echte Vermeer'.

De nieuwe film van Rudolf van den Berg, gaat op zaterdagavond 24 september in wereldpremière op het Nederlands Film Festival. In het bijzijn van cast en crew, waaronder Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Porgy Franssen, Roeland Fernhout en Mingus Dagelet, beleeft het verhaal rond meestervervalser Van Meegeren zijn première in de Stadschouwburg te Utrecht. De 36e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september.

De film is vanaf 3 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

17 september 2016

Start overzichtsexposite voor de 25e Atelierroute in de Kunstuitleen Amstelveen.

Zomermaanden 2016

De hele zomer nieuwe materialen getest en speciale technieken geleerd om ideeën te kunnen verwezenlijken die mijn ruimtelijk werk -op een plat vlak- nóg ruimtelijker te maken. Het atelier is nu langzamerhand dichtgeslibd met alle teststukken en een paar werkstukken waarvan ik denk JA!

De voorstellingen zijn allemaal abstract- landschappelijk. Een aantal in verdiepte lijsten, waarin onderdelen van de schildering letterlijk naar voren komen, maar ook wandborden die de schildering in een bijzondere setting vatten. Binnenkort zal ik een paar foto's plaatsen van dit nieuwe werk.

Anaglyphen

En last but not least gewerkt aan anaglyphen. Dit zijn voorstellingen die je pas in volle diepte kunt zien als je een 3D bril op hebt. Als thema voor deze eerste serie anaglyphen koos ik een paar ‘kamers’ die ik vorig jaar (digitaal) maakte.

Anaglyph van een kamer

Anaglyph Space 01, €75,- inclusief 3D bril

November 2015 - Februari 2016:

Tot eind februari vinden de opnamen plaats voor de nieuwe Nederlandse Speelfilm 'Een echte Vermeer', onder regie van Rudolf van den Berg, over de legendarische vervalser Han van Meegeren.

Jeroen Spitzenberger speelt de hoofdrol. Ik begeleid hem bij de scenes waarin hij moet tekenen en schilderen.
Daarnaast maak ik een aantal portretten die in de film gebruikt gaan worden in scenes waarin Han van Meegeren persoonlijke schilderijen maakt, ondermeer een 'zelfportret'. Jeroen is tijdens de opnames (en dus ook op het portret) onherkenbaar door de gezichtsprotheses die de grimeur heeft aangebracht.

Jeroen Spitzenberger oefent voor zijn rol als Han van Meegeren.

Portrettekening van Jeroen Spitzenberger in zijn rol als Han van Meegeren

Voorschets voor het schilderij zelfportret van Han van Meegeren, Jeroen is onherkenbaar door de gezichtsprotheses die de grimeur heeft aangebracht.

Meer informatie over deze productie vind je op: Rinkelfilm

Oktober 2015:

Op 3 en 4 oktober 2015 wordt de jaarlijkse Amstelveense Atelierroute gehouden. Je bent beide dagen welkom in mijn atelier aan de Amsterdamseweg 24, tussen 12.00 en 17.00 u.

foto van bezoekers in het atelier tijdens atelierroute

September 2015:

Op 26 en 27 september is ondermeer klein abstract landschappelijk werk te zien en te koop tijdens de Annual Dutch Art Fair in het World Fashion Centre/Beursplaza in Amsterdam.

Geopend van 11.00 tot 17.30 uur.

Beeldhouwster Anja Vosdingh Bessem en ik zijn (met ons werk) samen te vinden in stand 81 en in de VIP-stand.

Abstract landschap. Klein vierkant schilderij in acrylverf op papier, verlijmd op doek. Grillige en hoekige vormen in sterke kleuren, grijs, indigo, wit en lichtbruin. .

Indefinite Landscapes 16, 30x30 cm.

Tot en met 27 september 2015

..zijn in het van der Togt museum te Amstelveen een aantal portretten te zien uit de serie 'Reputation'

Figuratief abstract olieverf portret

2014:

Artikel over mijn digitale collages in de lokale krant 'Amstelveen Dichtbij'

artikel uit lokale krant over mijn digitale collages

Op 4 en 5 oktober: Atelierroute Amstelveen.

April - September

Kunstroute Amstelveen

De naam Amstelveen bestaat in 2014 – 50 jaar. De stad zelf heeft een lange traditie van ruim 700 jaar. Een van de activiteiten in dit jubileumjaar is een kunstroute als culturele verbindingslijn tussen de twee belangrijke musea in onze stad: het Cobra museum en het museum Jan van der Togt. Amstelveense professionele kunstenaars hebben belangeloos een kunstontwerp tot stand gebracht en ingezonden met als motto “Zo zie ik Amstelveen”. De ontwerpen hebben op panelen en vlaggen/banieren een plaats gekregen langs de kunstroute. De originele werken zullen in augustus van dit jaar te zien zijn in de Kunstuitleen van Amstelveen. Ik maakte een digitale collage geïnspireerd op het afvalstation van Amstelveen.

Digitale fotocollage geinspireerd op het afvalstation in amstelveen

November 2013 - Januari 2014

Expositie in Arttraverse Bilthoven (film)